Om oss

Vi flyttade till Hälsingland 1980 och övertog Berga 7:1 – en hälsingegård. Redan från början diskuterade vi möjligheten att starta eget med gården som utgångspunkt. Olika idéer på detta tema har sen återkommit många gånger under årens lopp. Vi har dock inte vågat/velat lämna fasta jobb förrän nu. Anders är pensionär sen några år. Eva påbörjade sin pensionering vid 63 år just för att få tid att förverkliga idén om att starta eget. Vi trivs med praktiskt arbete och vi ser möten med människor av olika slag som en mycket meningsfull del av tillvaron.
Tanken är att verksamheten ska hålla på i många år – så länge vi orkar!

Vi erbjuder en intressant verksamhet med mat och kultur i ett hus med lantlig omgivning, som blir mötesplats för olika människor. Sommartid möts vi på vår härliga loge. Höst, vår och vinter träffas vi kring eldarna i Brystugan. I Brystugans kök finns en stor gammal bakugn, en stor vedspis och en öppen spis. Och i rummen finns kakelugn och öppen spis.

Texter nedtecknade på timmerväggar i Brystugan

Den mat som vi serverar knyter an till arrangemangens tema. Tunnbrödet och knäckebrödet är alltid gräddat i vår vedeldade bakugn och maten är ofta tillagad på vedspisen. Det som dukas upp är alltid tillagat på gården och innehåller ofta lokala råvaror som ibland kommer från egna odlingar. Goda drycker som passar till maten finns alltid:
Öl, vin och gårdens hemgjorda drycker, exempelvis fläderdryck.

Vid konferenser och högtidsbokningar presenterar vi olika matalternativ.

Kontakta oss med frågor och synpunkter.

VÄLKOMMEN TILL BERGA BRYSTUGA
Eva och Anders Eklund

BERGA BRYSTUGA
Söderala-Berga 633
82692 SÖDERALA

Eva: 070-327 55 61
Anders: 070-333 75 07
Epost: info@bergabrystuga.se

Intressanta evenemang med mat & kultur
Hus och omgivning som blir mötesplats för människor
En loge, en gammal bakugn och stor vedspis som ger karaktär

Hemsida drivs av Annonspartner Sverige AB