Sommarprogram 2019

Sommarkväll på logen
Dörrarna till logen öppnas 18.30. Kalla rätter, smörgåsar, öl, vin och alkoholfria alternativ, samt kaffe och kaka finns att köpa före evenemanget och i paus. Programmet börjar ca 19.00.

Jazz-/operafrukost
Frukosten ingår i priset och står uppdukad från 10.00. Hembakat bröd – hårt och mjukt, ost, marmelad, skinka, salami, hälsingefil med hemmagjord müsli, grönsaker, frukt, kaffe, te, juice och kakor. Bubbel finns att köpa från 11.00. Konserten börjar ca 10.30.

FÖRKÖP070–3275561 eller via Epost: info@bergabrystuga.se
Överblivna biljetter säljs vid ingången.

Tisdag 25 juni
Sommarkväll på logen
en vandring genom Söderhamns historia.
Antikvarie Lars Nylander, med rötter i Mo, berättar och visar bilder ur sin uppmärksammade bok om Söderhamns historia som släpptes till jul efter nästan 20 år av arkivgrävande, bildletande och skrivande. 

Lördag 29 juni
Jazzfrukost på logen – med Zettersten,
Lundström och Jutterström
Jazzsångerskan och sångpedagogen Ulrika Zettersten, med rötter i Bergvik, bjuder på härlig jazz med Söderhamnsmusikerna Thomas Jutterström,  piano, och Ove Lundström, bas. Ulrika Zettersten, numera boende i Stockholm, samarbetar med många musiker och grupper och är inte främmande för vare sig jazzklubbar eller kyrkor. På jazzfrukosten sjunger hon med sina goda vänner och underbara musikanter från Söderhamn.                                                       

Tisdag 9 juli
Sommarkväll på logen 
– det svänger om Melvin och farfar.
Jan Persson, välkänd dragspelare från Norrala, har inspirerat barnbarnet Melvin, som nu är i övre tonåren, att gå i farfars spår. Melvin uppmärksammades i unga år för sin stora talang. Idag är han en etablerad dragspelsvirtuos, men spelar också blås i storband.

Lördag 13 juli
Jazzfrukost på logen – fullkornsjazz med Martina och Jonas
Två mångsidiga musiker, Martina Sahlin, sång, flöjt och kulning, och Jonas Eklund, gitarr, sång och kohorn, bjuder på kända och okända pärlor från bland andra Alice Babs, Ella Fitzgerald och Lisa Nilsson. Martina och Jonas har uppmärksammats för sin musikaliska genialitet när det gäller arrangemang och framförande. Jonas är dessutom nionde generationen med anknytning till släktgården Berga Brystuga.

Söndag 21 juli
Svenska kyrkan i
Söderala bjuder in till Sommargudstjänst på logen
kl 14:00
… och sen blir det sommarfika

Tisdag 23 juli
Sommarkväll på logen – klassiska guldkorn med
Joel Nyman och Bengt Andersson
Joel Nyman, uppvuxen i Bollnäs och nu förste violinist i Göteborgs Symfoniker, har sina rötter både i folkmusiken och den klassiska repertoaren. Han har studerat violin både i Köpenhamn och Stockholm. Med sig har han Bengt Andersson som efter ett yrkesliv som pianopedagog och pianosolist i olika delar av landet, återvänt till Söderhamnsbygden. I sommarkväll på logen möts Joel och Bengt i en musikalisk upplevelse.

Tisdag 30 juli
Sommarkväll på
logen – folkmusik med Samantha och Linnea
…en kväll med smäktande polskor, taktfast tretakt och gamla Carter family hits! 
Samantha Ohlanders och Linnea Aall Campbell är två av Hälsinglands främsta traditionsbärare inom den nya generationens folkmusiker – uppvuxna och präglade av den hälsingska myllan i Järvsö och Rengsjö.

Lördag 3 augusti
Operafrukost – från New York till logen i Berga
Divine har prisats i rikspressen för sin humor, sin stora charm och inte minst för sina vackra röster. The Opera Duo with golden voices and a twinkle in the eye!
Divine sjunger både välkända stycken ur operans förtrollade värld och moderna klassiker. De har bland annat sjungit på Allsång på Skansen, Dalhalla, Oslo-Operan, Berwaldhallen, Nobelfesten och på Childhoodgala i New York. Och de har framträtt med DalaSinfoniettan, Drottningholms Barockensemble, Norrköpings Symfoniorkester och Malmö Symfoniorkester.

Tisdag 13 augusti
Sommarkväll på logen – på väg mot
Nidaros
Under försommaren öppnas en pilgrimsled som går från Åbo till Nidaros, Trondheim, som en del av projektet S:t Olav Waterway. Planer finns att utveckla leden med en sträckning från Ljusne, Söderala kyrka, förbi Berga Brystuga och anslutning till Helgonleden i väster på väg mot Nidaros. Projektledare Patrik Sjölin, arkeolog Elsie Hovanta och några pilgrimer medverkar.

BERGA BRYSTUGA
Söderala-Berga 633
82692 SÖDERALA

Eva: 070-327 55 61
Anders: 070-333 75 07
Epost: info@bergabrystuga.se

Intressanta evenemang med mat & kultur
Hus och omgivning som blir mötesplats för människor
En loge, en gammal bakugn och stor vedspis som ger karaktär